Cilt Lekelerine C Vitamini

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş

Ciltte C Vitamini Mucizesi



Cilt lekesi oluşan ciltlerde C vitamini harikalar yaratıyor. Ancak peşin bir uyarı c vitaminini sadece akşamları kullanın. C vitamininin insan vücudundaki faydaları anlatılmakla bitmez. Bunlardan en önemlisi de cilt tedavisinde ve ciltteki leke tedavisindeki C vitamininin başarısıdır. Cilt lekelerinde, C vitamininin renk açıcı özelliği olduğu gibi diğer yandan da cildi yenileme ve besleme özelliği de vardır. Cildin yeniden oluşmasını, pürüzsüz ve sağlıklı görünmesini sağlar.



Cilt lekesine c vitamini takviyesini ilaç ve serumlarla vücuda alabileceğimiz gibi kullanılan krem ve losyonlarla da vücuda ve deriye takviye yapılabilir. Bu takviyeleri sadece yaz aylarında güneşlerde değil, kış aylarında da özenle ve düzenli kullanmak en sağlıklısıdır. C vitamini suda rahatlıkla eriyen ve çözülebilen bir madde olduğundan vücutta sınırlı sayıda depolanır ve fazlalığı idrar yoluyla dışarı atılır.


Bütün bunları kullanırken de beslenmemize de dikkat etmemiz gerektiğini unutmamalıyız. C vitamini en çok taze meyve ve sebzelerde bulunur. Portakal, limon, greyfurt, yeşilbiber, ıspanak, domates, karnabahar, brokoli c vitamini açısından zengin besinler olup, tedavi ile birlikte veya tedavi haricinde de tüketilmesi doktorlar ve uzmanlar tarafından önerilen besinlerdir. Sağlıklı bir yaşam için cilt sağlığımıza özen göstermeliyiz.

C vitaminini saf olarak l-ascorbic acid formunda alabileceğiniz gibi, bunun için üretilmiş c vitamini serumları kullanabilirsiniz. serumlara servet vermenize gerek yok, mesela doa kozmetikte c vitamini serumu 20 lira gibi bir fiyata satılıyor.

Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Cilt Lekelerine C Vitamini
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş